Sähkö­saneeraus

Turvallisessa kodissa on mukava asua.

Omakotitalon sähkösaneerauksessa uusitaan omakotitalon vanha sähköjärjestelmä nykyaikaiseksi ja turvalliseksi. Yleisimmin saneerauksessa uudistetaan sähkökeskus, johdotukset, pisto- ja valaisinpistorasiat sekä valokytkimet. 

Miksi sähkö­saneerausta kannattaa harkita?

Sähköjärjestelmien keskimääräinen tekninen käyttöikä on noin 40 vuotta mikä tarkoittaa että 1980-luvun rakennuksessa on jo pian vanhentuneita sähköjärjestelmiä.

Tätä ennen rakennetuissa kiinteistöissä on hyvä teettää sähköjen kuntokartoitus, jossa ilmenee kohteen mahdolliset korjaustarpeet sähköistyksen osalta.

Mitä omakotitalon sähkösaneeraus tarkoittaa?

Omakotitalon sähkösaneerauksessa uusitaan omakotitalon vanha sähköjärjestelmä nykyaikaiseksi ja turvalliseksi. Tarkempi sisältö määräytyy talon mukaan – niin omakotitalot, kuin omakotitalojen sähkösaneerauksetkaan ovat harvoin identtisiä. Yleisimmin saneerauksessa uudistetaan sähkökeskus, johdotukset, pisto- ja valaisinpistorasiat sekä valokytkimet.

Sähkösaneerauksen yhteydessä saadaan myös näppärästi lisättyä pistorasioita ja valaisimia paikkoihin, joissa niitä on aina tarvittu.

Sähkölaitteisto vanhenee pääasiassa neljästä syystä:

Tekninen vanheneminen

Laitteiston tekninen käyttöikä tulee vastaan. Eristeet vanhenevat, laitteiden osat kuluvat ja rikkoutuvat aiheuttaen sähkövikoja ja vaaratilanteita laitteiden käyttäjille.

Turvallisuustason vaatimukset muuttuvat

Vanhatkin asennukset voivat olla täysin turvallisia ja laillisia, jos ne täyttävät asentamisajankohdan määräykset. Uudet sähköturvallisuusmääräykset eivät ole syy sähkösaneeraukselle – vaaralliset ja rikkinäiset sähköasennukset ovat.

Kiinteistön omistajan vaatimustaso sähkön käyttötarpeista muuttuu

Valaistus, mieltymykset muuttuvat ja tarpeet kasvavat. kotitalouskoneet, viihdelaitteet yms. tuovat lisätarvetta pistorasioille, viilennys- ja lämmityslaitteet uusille vikavirtasuojakytkimille ja koko järjestelmän uudelleenmitoitukselle.

Ajan patina

Sähkökalusteiden esteettinen vanheneminen, mm. kellastuminen, vanheneva muotoilu ja kehittymättömät ominaisuudet voivat myös olla syy haluta vaihtaa kalusteet nykyaikaisiin malleihin.

Mistä tiedän, että omakotitalon sähköt vaatisivat saneerauksen?

Alla lueteltuna mahdollisia vaaran paikkoja, joita havaitessasi tulisi sähköjärjestelmä tarkistuttaa alan ammattilaisella.

 • Kodistasi löytyy itse tehtyjä sähköasennuksia
 • Jatkojohdot ovat jatkuvassa käytössä
 • Tummuneet pistorasiat
 • Outo haju, särinä tai rätinä sähkölaitteissa
 • Sulakkeiden palaminen tavanomaista useammin
 • Maadoittamattomat asennukset
 • Vikavirtasuojaamattomat pistorasiat
 • Kuluneet johdot
 • Tummuneet valaisimien kuvut ja koukkukannet
 • Huonosti toimivat sähkölaitteet
 • Toimimattomat pistorasiat tai katkaisimet
 • Kuumenevat laitteet

Varaa maksuton kartoitus

Tulemme maksutta kartoittamaan kotinne sähköjen nykykunnon ja antamaan tarjouksen kartoituksessa löydettyjen turvallisuusuhkien korjauksista – mikäli niitä löytyy.

Lähetä meille viesti alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä tarkemman ajankohdan kysymiseksi!

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Soita sähkömies paikalle:

050 534 4825